Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Kindercoaching Roosendaal

logo

Eén van mijn dochters is 6 jaar. Sinds kort weten wij dat ze HSP is. HSP is een afkorting van: Hoogsensitieve Personen. Dat betekent dat mijn kind hooggevoelig is. Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig.  We merkten dat ze vaak erg kritisch is op zichzelf en dat ze daardoor vaak een negatief zelfbeeld heeft. Daarnaast ervaart ze eigen emoties en emoties van anderen vaak intenser. We merkten dat ze daardoor vaak zich ongelukkig voelde, maar wij als ouders wisten niet goed hoe wij daar mee om moesten gaan. Het doet je als ouders erg veel verdriet, om je kind ongelukkig te zien. Het was voor ons dan ook een logische stap om hulp te zoeken. Daarom hebben wij contact gezocht met Kindercoaching Roosendaal.

Kind

Verschillende methodieken

De methodieken die zij toepassen worden volledig afgesteld op het kind. Al snel merkten we dat ze beter in haar vel zit en dat zij zich ook gelukkiger voelt. Dit heeft een positieve invloed op het hele gezin. Ze voelt zich beter begrepen en dat is fijn voor ons als ouders, maar ook voor haar jongere zusje. Ze leert nu dat haar hooggevoeligheid een positieve eigenschap is. Daarnaast leert ze hoe zij obstakels kan overwinnen. Ze leert nu dat zij zichzelf mag zijn, op een creatieve manier. Zo gaat ze bijvoorbeeld Intuïtief schilderen, hutten bouwen of krijgt ze ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Mijn dochter vindt het fijn als ze naar Kindercoaching Roosendaal gaat.

Elke ouder die het gevoel heeft dat zijn of haar kind ongelukkig is, raad ik aan om contact te zoeken met Kindercoaching Geluk-ik.

Tekenen